Jednoduchý recept

Thajský pikantní salát

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 38 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 45924
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

2 ks Celer - nať
1 hrst Máta
2 ks Mrkev kořen
90 g Nudle skleněné
0,5 ks Okurka salátová
1 ks Paprika červená
2 ks Rajčata
50 g Špenát listový čerstvý
Zálivka
2 stroužek Česnek nakládaný
2 ks Chilli paprička
3 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Cukr třtinový
1 kávová lžička Olej olivový
4 polévková lžíce Omáčka sójová
50 g Ořechy burské pražené
1 polévková lžíce Sezam - semena
90 g Sýr sójový - Tofu
4 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 264 kcal
Kilojoule 1 105kJ
11% Sacharidy 38 g
12% Tuky 9 g
4% Sodík 77 mg
16% Bílkoviny 9 g

Thajský pikantní salát postup přípravy receptu:

1

Špenátové listy nasekáme nadrobno. Okurku, nať celeru, mrkev, rajčata bez semínek a červenou papriku nakrájíme na menší kostičky a přidáme ke špenátu. Posypeme najemno pokrájenými mátovými lístky a důkladně promícháme.

2

Nudle necháme cca 3 minuty namáčet ve vroucí vodě, poté scedíme, necháme okapat a nůžkami nastříháme na kousky. Vmícháme k zeleninové směsi.

3

Připravíme zálivku. Do hrnce vložíme nadrobno nasekané chilli papričky bez semínek, přidáme sójovou omáčku, citronovou šťávu, cukr, přilijeme vodu a za stálého míchání zahříváme, až se cukr rozpustí. Vmícháme najemno nakrájený nakládaný česnek a lžíci nálevu, přisypeme nahrubo nasekané arašídy, nadrobno pokrájené a na lžičce oleje osmažené tofu a nasucho pražená sezamová semínka.

4

Zeleninovou směs s nudlemi přemístíme na mísu, přelijeme pikantní zálivkou, důkladně promícháme a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept