Jednoduchý recept

Kořeněná květáková polévka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 45926

Ingredience

4 g Kmín celý
3 g Koriandr mletý
500 g Květák
2 polévková lžíce Mandle plátky
20 g Máslo čerstvé
40 ml Olej olivový
40 g Pasta Sambal Oelek
3 g Pepř černý mletý
2 g Skořice mletá
1 špetka Sůl
2 l Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 314 kcal
Kilojoule 1 312kJ
9% Sacharidy 32 g
24% Tuky 18 g
81% Sodík 2 g
18% Bílkoviny 10 g

Kořeněná květáková polévka postup přípravy receptu:

1

Květák opereme a rozdělíme na nejmenší růžičky. Z nejpevnějších nakrájíme pár plátků na ozdobení.

2

Na rozpáleném oleji zpěníme skořici, kmín a koriandr. Vmícháme chilli pastu, minutu povaříme a vlijeme horký vývar. Vsypeme květák a povaříme 20 minut, až květák změkne. Rozmixujeme ručním mixérem, osolíme, opepříme a necháme prohřát. Plátky květáku a mandlí osmahneme na másle a ozdobíme jimi porce na talíři.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept