Jednoduchý recept

Cibulová polévka s hovězím masem

  • Egypt
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 45927
Kategorie: Krémové polévky

Ingredience

4 ks Cibule
500 g Hovězí maso přední
1 špetka Kmín mletý
30 g Máslo čerstvé
100 g Mouka pšeničná hladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
2 ks Pórek
2 špetka Sůl
1 špetka Vegeta
2,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 242 kcal
Kilojoule 1 010kJ
7% Sacharidy 26 g
11% Tuky 8 g
7% Sodík 140 mg
29% Bílkoviny 16 g

Cibulová polévka s hovězím masem postup přípravy receptu:

1

Maso omyjeme a nakrájíme na kostičky, dáme do hrnce se studenou vodou, osolíme, přivedeme do varu a vaříme přikryté poklicí, dokud maso není měkké.

2

Oloupanou cibuli a omytý pórek nakrájíme najemno. V pánvi rozehřejeme máslo a na něm cibuli s pórkem osmahneme, zaprášíme moukou, 5 minut mícháme a pak přidáme do vývaru, kde směs metlou rozšleháme. Polévku ještě krátce provaříme, podle chuti přidáme vegetu, kmín, pepř a sůl.

3

Omyjeme a jemně nasekáme petrželovou nať, kterou horkou polévku před podáváním posypeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept