Recept

Jehněčí kotlety na pastinákovém pyré s ovíněnými brambory

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (38%)
ID receptu: 45928

Ingredience

1 ks Bobkový list
8 ks Brambory
3 stroužek Česnek
0,5 kávová lžička Hořčice
2 ks Hřebíček
400 g Jehněčí kotlety
1 kávová lžička Máslo čerstvé
1 kávová lžička Muškátový oříšek
4 polévková lžíce Olej olivový
4 ks Pastinák
1 polévková lžíce Pažitka
3 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Skořice mletá
125 g Smetana sladká 12%
6 špetka Sůl
0,8 l Víno červené
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 731 kcal
Kilojoule 3 060kJ
16% Sacharidy 58 g
38% Tuky 28 g
22% Sodík 438 mg
48% Bílkoviny 27 g

Jehněčí kotlety na pastinákovém pyré s ovíněnými brambory postup přípravy receptu:

1

Oloupeme brambory, omyjeme je a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a jemně nasekáme. V pánvi rozehřejeme 2 polévkové lžíce olivového oleje a za stálého míchání v něm opečeme brambory. Přidáme česnek, krátce opečeme a zalijeme červeným vínem. Přidáme bobkový list, hřebíčky, skořici, špetku soli a pepře a zakryté necháme při mírné teplotě 15 - 20 minut vařit. Vyndáme bobkový list a hřebíčky a dochutíme solí.

2

Pastináky oloupeme, nakrájíme na plátky, povaříme v osolené vodě do změknutí a slijeme (1 šálek vody zachytíme a dáme stranou). Pastináky tyčovým mixérem umixujeme na pyré. K pyré přidáme smetanu, máslo, sůl, pepř a muškátový oříšek. Naředíme vodou slitou z pastináku.

3

Opláchneme pažitku a nakrájíme ji nadrobno. Jehněčí kotlety krátce opláchneme studenou vodou a osušíme.

4

V pánvi rozehřejeme zbylý olivový olej a prudce v něm osmahneme kotlety (po každé straně stačí 2 - 3 minuty). Osolíme, opepříme, zabalíme do alobalu a krátce necháme odpočívat.

5

Na předehřáté talíře rozdělíme pastinákové pyré, na pyré dáme jehněčí kotlety, posypeme pažitkou a podáváme s brambory.

Poznámka

Pastinák obsahuje bohatou skladbu vitaminů, dvojnásobné množství cukru než mrkev a vysoký obsah draslíku. Podáváme s vínem, které jsme použili na vaření.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept