Jednoduchý recept

Pikantní jižanský Yam salát s houbami

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 45929
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

100 g Brokolice
90 g Fazolové lusky zelené
1 polévková lžíce Sezam - semena
90 g Sójové výhonky
500 ml Voda pitná
90 g Zelí čínské
Zálivka
0,5 ks Citrony
1 kávová lžička Cukr třtinový
90 g Hlíva ústřičná
1 kávová lžička Kari pasta
4 polévková lžíce Kokosová smetana
4 polévková lžíce Kokosové mléko
1 kávová lžička Kurkuma
4 polévková lžíce Omáčka sójová
1 kávová lžička Tamarindová pasta
1 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 172 kcal
Kilojoule 721kJ
4% Sacharidy 15 g
15% Tuky 11 g
1% Sodík 23 mg
12% Bílkoviny 7 g

Pikantní jižanský Yam salát s houbami postup přípravy receptu:

1

Zelí nakrouháme na nudličky, brokolici rozdělíme na růžičky. Poté zelí, sójové klíčky, fazolové lusky a brokolici uvaříme v páře nebo spaříme vroucí vodou. Scedíme, necháme okapat a vložíme do mísy.

2

Na dresink vlijeme kokosovou smetanu do woku a zvolna cca 2-3 minuty zahříváme, až se začne srážet. Přidáme kari pastu a na mírném ohni prohříváme cca 1/2 minuty, aby se uvolnilo aroma. Poté zesílíme plamen na maximum, vložíme na plátky pokrájené houby a 2-3 minuty povaříme. Přilijeme kokosové mléko, vmícháme mletou kurkumu, tamarindovou pastu rozmíchanou s trochou horké vody, štávu vymačkanou z citronu, sójovou omáčku a cukr.

3

Připravenou zeleninu přelijeme zálivkou, důkladně promícháme, posypeme praženými sezamovými semínky a ihned podáváme.

Poznámka

V případě, že zeleninu vaříme v páře, každou surovinu připravujeme zvlášť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept