Opečené hrušky v portské omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 16 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Opečené hrušky v portské omáčce
Celkový čas: | 16 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 11 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 45931 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
30 g | Cukr moučkový |
80 ml | Cukr třtinový |
600 g | Hrušky |
100 ml | Jogurt bílý |
40 g | Máslo čerstvé |
1 dl | Pomerančová šťáva |
20 g | Skořice celá |
2 g | Skořice mletá |
125 ml | Víno portské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 15,6mg |
Draslík | 354,9mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Cukr třtinový, Hrušky, Jogurt bílý, Pomerančová šťáva, Skořice celá, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Opečené hrušky v portské omáčce postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme jogurt s mletou skořicí a moučkovým cukrem. Na pánvi rozpustíme máslo, třtinový cukr a opékáme rozpůlené hrušky 3 minuty z každé strany. Potom vlijeme pomerančovou šťávu a portské a povaříme dalších 5 minut. Hrušky podáváme přelité omáčkou s kopečkem vyšlehaného jogurtu a svitkem skořice. |