Recept

Dušený vepřový bůček v mléku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 105 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 45932
Kategorie: Maso

Ingredience

3 stroužek Česnek
1 kávová lžička Kmín drcený
35 g Máslo čerstvé
6 dl Mléko polotučné
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř 4 barev
1,5 kávová lžička Sůl
1 kg Vepřový bok
3 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 977 kcal
Kilojoule 4 087kJ
2% Sacharidy 7 g
129% Tuky 96 g
12% Sodík 250 mg
34% Bílkoviny 19 g

Dušený vepřový bůček v mléku postup přípravy receptu:

1

Vepřový libový bůček bez kosti s kůží omyjeme a osušíme. Z každé strany ho osolíme, posypeme drceným kmínem, čerstvě pomletým pepřem, na vnitřní stranu poklademe plátky česneku, bůček pevně stočíme a svážeme provázkem.

2

Ve velkém hlubším hrnci rozpálíme olej s máslem a maso z každé strany osmažíme dozlatova. Poté přilijeme 6 dl mléka, hrnec zakryjeme a při mírné teplotě maso dusíme 90 minut. Pokud maso není celé ponořené, během dušení povrch potíráme mlékem.

3

Ke konci dušení by mělo mít mléko hnědou barvu, pokud tak není, pokličku odkryjeme a vaříme, dokud zbytek mléka nezhnědne a nevznikne z něj "hnědá kaše" - výpek.

4

Měkké maso vyjmeme, odstraníme provázek a necháme maso asi 5 minut vychladnout. Mezitím si z mléčného výpeku odstraníme tuk, pak ho zředíme vodou, necháme přejít varem a přecedíme přes síto do malého rendlíku.

5

Maso pokrájíme na plátky, polijeme mléčným výpekem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept