Recept

Krůtí piccata na špagetách

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (38%)
ID receptu: 45934

Ingredience

6 ks Bazalka
2 kávová lžička Cukr krystal
480 g Krůtí prsa
60 g Máslo bylinkové
6 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
3 špetka Pepř černý mletý
500 g Pyré rajčatové
300 g Špagety
4 špetka Sůl
60 g Sýr Parmezán
4 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
200 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 787 kcal
Kilojoule 3 292kJ
21% Sacharidy 75 g
40% Tuky 30 g
44% Sodík 879 mg
93% Bílkoviny 52 g

Krůtí piccata na špagetách postup přípravy receptu:

1

Rajčatové pyré vaříme s vývarem v hrnci asi 10 minut na střední teplotě. Osolíme a opepříme.

2

Těstoviny podle návodu na obalu uvaříme v dostatečném množství osolené vody doměkka, slijeme, necháme okapat a udržujeme teplé.

3

Krůtí řízky osušíme, příčně rozpůlíme, lehce naklepeme mezi dvěma listy průhledné fólie, osolíme a opepříme. Vejce rozšleháme s nastrouhaným parmezánem, špetkou soli a pepře v jednom talíři. Mouku připravíme na druhý talíř.

4

Řízky nejprve obrátíme v mouce, pak ve vaječné směsi a na horkém přepuštěném másle po obou stranách opečeme dozlatova. Bazalku opláchneme, dosucha otřepeme, lístky otrháme od stonků a jemně nakrájíme. Rajčatové pyré smícháme s cukrem. Špagety s rajčatovou omáčkou rozdělíme na talíře, navrch dáme řízky a posypeme bazalkou.

Poznámka

Přepuštěné máslo - Bylinkové máslo = Máslo Ghee

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept