Pappardelle se smrži - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pappardelle se smrži
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Mikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 45935 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
0,5 ks | Citrony |
1 polévková lžíce | Garam masala |
30 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Smetana 12% (konzumní) |
250 g | Smrže čerstvé |
2 kávová lžička | Sůl |
400 g | Těstoviny Pappardelle |
1,8 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 75g |
---|---|
Cholesterol | 34,0mg |
Draslík | 25,6mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 70,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garam masala, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Smrže čerstvé, Těstoviny Pappardelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pappardelle se smrži postup přípravy receptu:
1 | Pokud máme sušené smrže, zalijeme je 3 dl vlažné vody a na 30 minut odložíme stranou, aby změkly. Čerstvé smrže namočíme do studené vody. Houby důkladně omyjeme, větší kousky podle potřeby překrojíme napůl nebo na čtvrtky. Omyté a nakrájené houby rozložíme na utěrku a necháme dobře okapat. |
2 | Pappardelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat. |
3 | Připravíme si hrnec, ve kterém rozpálíme máslo, přidáme smrže a 10 minut je dusíme. K podušeným smržům postupně přidáváme smetanu a masalu a dusíme do zhoustnutí smetany. Citron omyjeme, osušíme a z půlky vymačkáme šťávu. Omáčku dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. |
4 | Uvařené těstoviny přidáme ke smržům, promícháme a prohřejeme. Těstoviny upravíme na předem nahřáté talíře a podáváme. |
Poznámka
Pokud neseženeme čerstvé smrže, můžeme použít 25 g smržů sušených.