Recept

Tagliatelle s paprikami a limetkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 45936
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

3 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
1 ks Limetka
80 g Máslo čerstvé
1 ks Paprika červená
1 ks Paprika zelená
1 ks Paprika žlutá
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 hrst Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
400 g Tagliatelle
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 531 kcal
Kilojoule 2 223kJ
22% Sacharidy 79 g
25% Tuky 19 g
11% Sodík 212 mg
25% Bílkoviny 14 g

Tagliatelle s paprikami a limetkou postup přípravy receptu:

1

Tagliatelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat.

2

Papriku omyjeme, překrojíme napůl a zbavíme jader. Slupkou nahoru je vložíme na plech a dáme pod gril do trouby. Pečeme, dokud slupka nezačne černat a nezačnou se na ní tvořit puchýřky. Poté papriky vyjmeme a pod vlhkou utěrkou necháme vychladnout. Z vychladlých paprik sloupneme slupku a dužinu nakrájíme na asi 2 cm široké proužky.

3

Chilli papričku omyjeme, překrojíme napůl, zbavíme jader a nakrájíme na nudličky. Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na plátky. Petrželku opláchneme, osušíme a najemno nasekáme.

4

Na pánvi rozpálíme máslo, vložíme česnek a chilli papričku a 1-2 minuty je podusíme. Poté přidáme papriky a dochutíme solí a pepřem. Na závěr přimícháme nasekanou petrželku.

5

Limetku omyjeme a nakrájíme na plátky. Uvařené těstoviny upravíme na talíře, přidáme papriky. Podáváme pokapané limetkovou šťávou a s plátkem limetky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept