Tagliatelle s rajčaty a šalvějovým máslem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagliatelle s rajčaty a šalvějovým máslem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Mikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 45937 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
6 stroužek | Česnek |
100 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kg | Rajčata |
1 hrst | Rozmarýn čerstvý |
3 ks | Šalotka |
20 ks | Šalvěj čerstvá |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
500 g | Tagliatelle |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 47,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,4mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Rajčata, Rozmarýn čerstvý, Šalotka, Šalvěj čerstvá, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tagliatelle s rajčaty a šalvějovým máslem postup přípravy receptu:
1 | Tagliatelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat. |
2 | Rajčata omyjeme, nakrojíme do křížku a spaříme horkou vodou. Spařená rajčata oloupeme, rozpůlíme a zbavíme jader, dužinu nakrájíme na kostky. Šalvěj opláchneme, osušíme, otrháme lístky a nakrájíme je najemno. |
3 | Šalotku očistíme, omyjeme a najemno nakrájíme. Oloupeme stroužky česneku, 2 nakrájíme na plátky, ostatní odložíme na později. V pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme nakrájený česnek a šalotku a osmahneme. K šalotce přidáme rajčatovou dužinu a povaříme na mírném ohni asi 30 minut. Směs na pánvi dochutíme solí a pepřem. |
4 | Na plátky nakrájíme i zbylé 4 stroužky česneku. Opláchneme rozmarýn, osušíme ho a otrháme jehličky, které nahrubo nasekáme. V druhé pánvi rozpálíme máslo, přidáme česnek a bylinky a krátce zpěníme. |
5 | Nastrouháme parmezán. Ještě teplé těstoviny upravíme na předem nahřáté talíře, přelijeme omáčkou s rajčaty a podáváme pokapané šalvějovým máslem a posypané parmezánem. |