Pappardelle s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pappardelle s houbami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Mikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 45938 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
0,5 špetka | Pepř cayenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Pórek |
125 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
250 g | Těstoviny Pappardelle |
125 ml | Víno bílé |
1,5 l | Voda pitná |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 72g |
---|---|
Cholesterol | 63,4mg |
Draslík | 560,7mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,3mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Pepř cayenský, Sůl, Sýr Parmezán, Víno bílé, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pórek, Smetana 33% (šlehačka), Těstoviny Pappardelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pappardelle s houbami postup přípravy receptu:
1 | Pappardelle uvaříme v dostatečném množství vroucí vody ochuceném polovinou dávky soli. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat. Udržujeme je v teple. |
2 | Očistíme pórek, omyjeme ho a nakrájíme na kolečka. Žampiony očistíme a kloboučky oddělíme od nožiček. Kloboučky nakrájíme na tenké plátky, nožičky na tenká kolečka. |
3 | Ve velké pánvi rozpálíme máslo, přidáme pórek a houby a za stálého míchání je na silném ohni podusíme zhruba 5 minut. Směs dochutíme zbylou solí a pepřem - cayenským i černým. Přilijeme bílé víno a smetanu. Omáčku promícháme a povaříme na mírném ohni 6 - 8 minut. Poté ji dochutíme muškátovým oříškem. |
4 | K omáčce přidáme uvařené pappardelle a směs přendáme na předem nahřáté talíře a podáváme posypané nastrouhaným parmezánem. |
Poznámka
Pro přípravu tohoto pokrmu můžeme použít podle chuti jakékoli houby.