Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 45938
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Muškátový oříšek
0,5 špetka Pepř cayenský
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Pórek
125 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
100 g Sýr Parmezán
250 g Těstoviny Pappardelle
125 ml Víno bílé
1,5 l Voda pitná
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 640 kcal
Kilojoule 2 677kJ
20% Sacharidy 73 g
36% Tuky 27 g
33% Sodík 652 mg
40% Bílkoviny 22 g

Pappardelle s houbami postup přípravy receptu:

1

Pappardelle uvaříme v dostatečném množství vroucí vody ochuceném polovinou dávky soli. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat. Udržujeme je v teple.

2

Očistíme pórek, omyjeme ho a nakrájíme na kolečka. Žampiony očistíme a kloboučky oddělíme od nožiček. Kloboučky nakrájíme na tenké plátky, nožičky na tenká kolečka.

3

Ve velké pánvi rozpálíme máslo, přidáme pórek a houby a za stálého míchání je na silném ohni podusíme zhruba 5 minut. Směs dochutíme zbylou solí a pepřem - cayenským i černým. Přilijeme bílé víno a smetanu. Omáčku promícháme a povaříme na mírném ohni 6 - 8 minut. Poté ji dochutíme muškátovým oříškem.

4

K omáčce přidáme uvařené pappardelle a směs přendáme na předem nahřáté talíře a podáváme posypané nastrouhaným parmezánem.

Poznámka

Pro přípravu tohoto pokrmu můžeme použít podle chuti jakékoli houby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept