Hovězí závitky s vejci a brambory - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí závitky s vejci a brambory
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 45939 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
30 g | Hořčice plnotučná |
800 g | Hovězí maso zadní |
600 ml | Hovězí vývar základní |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
200 g | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Na brambory | |
---|---|
200 g | Brambory |
500 ml | Voda pitná |
Na vejce | |
2 ks | Vejce slepičí |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 267,2mg |
Draslík | 430,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Brambory, Voda pitná, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Hovězí maso zadní, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí závitky s vejci a brambory postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na kostičky. |
2 | Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme nadrobno. |
3 | Plátky masa rozklepeme dotenka. Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno. |
4 | V míse promícháme brambory s vařenými vejci, přidáme syrové vejce a promícháme. Plátky osolíme, opepříme, natřeme hořčicí a bramborovou náplní. Plátky zavineme a upevníme jehlami a jemně obalíme v mouce. |
5 | V rendlíku zpěníme slaninu s cibulí, vložíme závitky, ze všech stran osmažíme a podlijeme vývarem. Dusíme pod poklicí, až je maso měkké. Během dušení maso obracíme. |
6 | Závitky podáváme s nepřecezenou šťávou. |