Slaný anglický koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slaný anglický koláč
Slaný anglický koláč
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 4594 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
1 stroužek | Česnek |
500 g | Fazole bílé |
500 g | Listové těsto |
1 polévková lžíce | Majolka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Rajčata Cherry |
1 špetka | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
200 g | Sýr Eidam cihla 30% |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 154g |
---|---|
Cholesterol | 520,0mg |
Draslík | 5g |
Vláknina | 85g |
Vitamín A | 442,4mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,8mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Fazole bílé, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Majolka, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry, Šunka dušená, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slaný anglický koláč postup přípravy receptu:
1 | Rozválíme na tenký plát těsto, který vložíme do zapékací formy. |
2 | Propícháme dno vidličkou, formu vyplníme suchými nevařenými fazolemi a dáme na 15 minut předpéct do trouby. |
3 | Koláč si tak udrží tvar. |
4 | Po upečení vyndáme a odstraníme fazole. |
5 | V misce smícháme rozšlehaná vejce, sůl, pepř, majonézu a česnek. |
6 | Promícháme a vlijeme na těsto. |
7 | Po celém povrchu rozložíme ostatní suroviny nakrájené na kousky a dozlatova pečeme. |