Arabská krémová čočková polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 48 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Arabská krémová čočková polévka
Celkový čas: | 48 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 38 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 45940 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 hrst | Bazalka |
4 ks | Cibule |
400 g | Čočka jedlá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Petržel - nať |
200 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
10 g | Tuk rostlinný |
1 špetka | Vegeta |
1 ks | Veka |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 573,6mg |
Vláknina | 34g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibule, Čočka jedlá, Rýže loupaná, Sůl, Tuk rostlinný, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vegeta, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Arabská krémová čočková polévka postup přípravy receptu:
1 | Čočku, přes noc namočenou v dostatečném množství studené vody, slijeme přes síto a propláchneme. Pak dáme společně s rýží do tlakového hrnce s vodou a vaříme 15 minut. Uvařenou čočku a rýži prolisujeme přes síto nebo rozmixujeme, podle potřeby přidáme vodu. |
2 | Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. V pánvi rozpálíme tuk a na něm cibuli osmahneme, přidáme omytou jemně nasekanou bazalku, petrželovou nať a podle chuti vegetu, pepř a sůl. |
3 | Osmahnutou směs cibule a koření přidáme do hrnce a vaříme ještě 10 minut. |
Poznámka
Polévku podáváme horkou s dozlatova osmaženými kostičkami veky, můžeme posypat jemně nasekanou petrželovou natí.