Jednoduchý recept

Bramboprový salát s ančovičkovým dresinkem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 45943

Ingredience

800 g Brambory
40 g Cibulka jarní
10 ml Olej olivový
3 g Pepř černý mletý
10 g Sůl
4 ks Vejce slepičí
8 stroužek Česnek
20 g Řeřicha
Na dresink
5 ks Ančovička - filety
20 g Citronová kůra
40 ml Citronová šťáva
200 g Majonéza

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 644 kcal
Kilojoule 2 694kJ
9% Sacharidy 32 g
64% Tuky 48 g
70% Sodík 1 g
44% Bílkoviny 25 g

Bramboprový salát s ančovičkovým dresinkem postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a vaříme v osolené vodě asi 15 minut. Mezitím vejce uvaříme natvrdo, které ihned zchladíme a oloupeme, a do trouby dáme péct neoloupané stroužky česneku, pokapané olejem. Uvařené brambory scedíme a necháme okapat, česnek po 10 minutách vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.

2

Do mixéru vložíme ančovičky, citronovou šťávu a kůru, majonézu a vše umixujeme dohladka.

3

V míse smícháme brambory s vejci, nakrájenými na kolečka, vymačkáme upečený česnek ze slupky, nasekanou jarní cibulku, osolíme, opepříme a nakonec zalijeme dresinkem z ančoviček. Podáváme posypané řeřichou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept