Plněné krůtí řízky s rukolou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné krůtí řízky s rukolou
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 45944 |
Ingredience
6 ks | Bazalka |
1 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
640 g | Krůtí prsa |
3 polévková lžíce | Ocet bílý vinný |
0,5 ks | Okurka salátová |
6 polévková lžíce | Olej rostlinný |
4 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Pesto |
200 g | Rajčata Cherry |
200 g | Rukola |
3 špetka | Sůl |
8 plátek | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
25 g | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 109,9mg |
Draslík | 909,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,0mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Krůtí prsa, Okurka salátová, Olej rostlinný, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Pepř černý mletý, Pesto, Rajčata Cherry, Rukola, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Ocet bílý vinný nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné krůtí řízky s rukolou postup přípravy receptu:
1 | Krůtí řízky krátce opláchneme studenou vodou, osušíme kuchyňským papírem, lehce naklepeme mezi dvěma listy průhledné fólie a opepříme. Bazalku opláchneme, dosucha otřepeme a otrháme lístky od stonků. Každý řízek potřeme na jedné straně trochou pesta, obložíme plátkem ovčího sýra a několika lístky bazalky, přeložíme a zajistíme párátkem. |
2 | Rukolu přebereme, silnější konce stonků odstraníme, opláchneme a dosucha otřepeme. Rajčata omyjeme, osušíme, rozpůlíme a odstraníme zbytky po stopkách. Okurku omyjeme, očistíme a nakrájíme na tenké plátky. |
3 | Smícháme olej, ocet a hořčici, osolíme, opepříme a přidáme rukolu, rajčata a okurku. Dobře promícháme. |
4 | Krůtí řízky osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme palmový tuk a opečeme v něm řízky (po každé straně stačí 2 minuty). Podáváme se salátem. |