Jednoduchý recept

Křupavý salát s vejci

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 45946
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

100 g Baby špenát
100 g Rukola
100 g Salát kadeřavý
100 g Salát ledový
150 g Slanina vepřová
4 ks Vejce slepičí
Na dresink
1 stroužek Česnek
10 g Hořčice
60 ml Ocet vinný
40 ml Olej olivový extra panenský
2 g Pepř černý mletý
4 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 744 kcal
Kilojoule 3 112kJ
3% Sacharidy 10 g
88% Tuky 66 g
81% Sodík 2 g
49% Bílkoviny 27 g

Křupavý salát s vejci postup přípravy receptu:

1

Plátky slaniny rozložíme na pečící papír a dáme do horkovzdušné trouby upéct dokřupava, asi 15 minut, až se plátky zkroutí. Zatím si uvaříme vejce na hniličku, poté ihned zchladíme a oloupeme. Baby špenát, rukolu i oba saláty omyjeme a necháme okapat.

2

Na dresink důkladně smícháme v míse ocet, olej, prolisovaný česnek, hořčici, sůl a pepř a necháme odpočinout.

3

Na talíř rozložíme listy baby špenátu, rukoly a salátů, větší listy natrháme, přidáme opečené plátky slaniny a zalijeme dresinkem. Navrch položíme vejce, které poloroztrhneme tak, aby žloutek vytekl.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept