Nadýchaná omeleta s mascarpone - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nadýchaná omeleta s mascarpone
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 45947 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
60 g | Mascarpone |
30 g | Máslo čerstvé |
20 g | Pažitka |
2 g | Pepř černý mletý |
40 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
4 g | Sůl |
40 g | Sýr Čedar |
30 g | Sýr Parmezán |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 412,1mg |
Draslík | 173,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Sůl, Sýr Čedar, Sýr Parmezán, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mascarpone, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nadýchaná omeleta s mascarpone postup přípravy receptu:
1 | Mascarpone smícháme s nasekanou pažitkou a vyšleháme do pěny. |
2 | V míse smícháme žloutky, smetanu, sůl a pepř, z bílků ušleháme tuhý sníh a metlou ho jemně vmícháme ke žloutkům. Na pánvi rozpustíme trochu másla, vlijeme vaječnou směs a opékáme 5 minut z jedné strany. Posypeme nastrouhaným čedarem a opatrně navršíme mascarpone s pažitkou. Omeletu přehneme a pečeme dalších 5 dozlatova. Přemístíme na talíř a posypeme parmezánem. |