Salát z thajského ovoce a zeleniny s kokosovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z thajského ovoce a zeleniny s kokosovou omáčkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 45950 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Ananas |
1 ks | Cibule červená |
2 ks | Cibulka jarní |
115 g | Fazolové lusky zelené |
1 ks | Jablka |
6 ks | Liči |
1 ks | Mango |
1 ks | Okurka salátová |
1 ks | Rajčata |
225 g | Salát ledový |
115 g | Sójové výhonky |
0,3 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
Kokosová omáčka | |
---|---|
0,3 kávová lžička | Chilli omáčka |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Kokosová smetana |
1 ks | Limetka |
1 polévková lžíce | Omáčka rybí |
5 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 178g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 29g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 477,1mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ananas, Cibulka jarní, Fazolové lusky zelené, Jablka, Liči, Mango, Okurka salátová, Rajčata, Salát ledový, Sójové výhonky, Sůl, Voda pitná, Chilli omáčka, Cukr krupice, Limetka, Omáčka rybí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Kokosová smetana mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z thajského ovoce a zeleniny s kokosovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Nejprve připravíme kokosovou omáčku. Do sklenice vlijeme kokosovou smetanu, přidáme cukr, vroucí vodu, chilli omáčku, rybí omáčku a šťávu vymačkanou z limety. Zavíčkujeme a důkladně promícháme. |
2 | Z ananasu odřízneme horní a dolní část, oloupeme slupku a vydlabeme dřevnaté vnitřní jádro. Očištěný nakrájíme na menší kousky. Mango oloupeme a nakrájíme na plátky, z jablka odstraníme jádřince a pokrájíme také na plátky. Liči oloupeme a vypeckujeme. |
3 | V rendlíku přivedeme k varu osolenou vodu, přidáme na poloviny rozkrojené zelené fazolky a vaříme 3-4 minuty doměkka. Fazolky ale musí zůstat křupavé. Slijeme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a odložíme stranou. Červenou cibuli nasekáme na plátky, salátovou okurku pokrájíme na kratší špalíčky, jarní cibulky také na plátky, rajče překrojíme na čtvrtky, salát na nudličky. Klíčky propláchneme a necháme okapat. |
4 | Všechny druhy ovoce a zeleniny rozdělíme na talířky a vytvoříme malé hromádky. Kokosovou namáčecí omáčku přelijeme do servírovací misky a podáváme zvlášť jak studenou přílohovou omáčku. Jednotlivá sousta v ní namáčíme. |