Jednoduchý recept

Zelný salát s thajskou kokosovou omáčkou

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 45953
Kategorie: Teplé saláty

Ingredience

6 stroužek Česnek
2 ks Chilli paprička
2 polévková lžíce Olej rostlinný
2 polévková lžíce Ořechy burské pražené
6 ks Šalotka
0,3 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná
1 ks Zelí hlávkové bílé
Dresink
120 ml Kokosové mléko
1 ks Limetka
2 polévková lžíce Limetková šťáva
2 polévková lžíce Omáčka rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 434 kcal
Kilojoule 1 814kJ
22% Sacharidy 80 g
14% Tuky 10 g
24% Sodík 473 mg
29% Bílkoviny 16 g

Zelný salát s thajskou kokosovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme dresink. V míse smícháme rybí omáčku s kokosovým mlékem, kůrou nastrouhanou z limety a limetkovou šťávou. Důkladně prošleháme a odložíme stranou.

2

Ve woku rozpálíme olej a na středním ohni na něm dokřupava cca 3-4 minuty osmahneme na nudličky nasekané chilli papričky bez semínek a na plátky nakrájený česnek se šalotkou. Směs vyjmeme a odložíme.

3

Do většího hrnce vlijeme vodu, mírně osolíme a přivedeme k varu. Vložíme na nudličky nakrouhané zelí a 2-3 minuty spaříme. Scedíme přes síto a nasypeme do mísy. Horké přelijeme dresinkem, který nejprve znovu prošleháme. Směs důkladně promícháme, posypeme orestovanou šalotkou, česnekem a papričkami, dozdobíme nahrubo nasekanými arašídy a ihned podáváme.

Poznámka

Místo zelí můžeme použít např. květák, brokolici nebo pekingské zelí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept