Zelný salát s thajskou kokosovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelný salát s thajskou kokosovou omáčkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 45953 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
6 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Ořechy burské pražené |
6 ks | Šalotka |
0,3 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
Dresink | |
---|---|
120 ml | Kokosové mléko |
1 ks | Limetka |
2 polévková lžíce | Limetková šťáva |
2 polévková lžíce | Omáčka rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 79g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 41g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 219,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Olej rostlinný, Ořechy burské pražené, Šalotka, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé, Kokosové mléko, Limetka, Limetková šťáva, Omáčka rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Zelný salát s thajskou kokosovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Nejprve připravíme dresink. V míse smícháme rybí omáčku s kokosovým mlékem, kůrou nastrouhanou z limety a limetkovou šťávou. Důkladně prošleháme a odložíme stranou. |
2 | Ve woku rozpálíme olej a na středním ohni na něm dokřupava cca 3-4 minuty osmahneme na nudličky nasekané chilli papričky bez semínek a na plátky nakrájený česnek se šalotkou. Směs vyjmeme a odložíme. |
3 | Do většího hrnce vlijeme vodu, mírně osolíme a přivedeme k varu. Vložíme na nudličky nakrouhané zelí a 2-3 minuty spaříme. Scedíme přes síto a nasypeme do mísy. Horké přelijeme dresinkem, který nejprve znovu prošleháme. Směs důkladně promícháme, posypeme orestovanou šalotkou, česnekem a papričkami, dozdobíme nahrubo nasekanými arašídy a ihned podáváme. |
Poznámka
Místo zelí můžeme použít např. květák, brokolici nebo pekingské zelí.