Jednoduchý recept

Lívance s ostružinami a pěnou

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Lívance s ostružinami a pěnou 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 45954
Kategorie: Lívance, placičky

Ingredience

40 g Cukr krupice
13 g Kypřicí prášek do pečiva
5 dl Mléko polotučné
0,5 kg Mouka pšeničná hladká T 650
1 dl Olej slunečnicový
150 g Ostružiny
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
Máslová pěna
150 g Máslo čerstvé
1 dl Mléko plnotučné
1 dl Sirup citronový

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 971 kcal
Kilojoule 4 064kJ
36% Sacharidy 130 g
54% Tuky 40 g
5% Sodík 107 mg
42% Bílkoviny 23 g
Lívance s ostružinami a pěnou
  • Lívance s ostružinami a pěnou
  • 1
  • Lívance s ostružinami a pěnou
  • 2
  • Lívance s ostružinami a pěnou
  • 3
  • Vložit obrázek

Lívance s ostružinami a pěnou postup přípravy receptu:

1

Máslová pěna: Máslo pokojové teploty nakrájíme do misky a metlou šleháme až do jeho změknutí. K máslu přilijeme mléko spolu se sirupem a pokračujeme ve šlehání tak dlouho, aby nám vznikla hladká a světle nadýchaná pěna.

2

Lívance: Do misky prosejeme mouku, kypřící prášek, spolu promícháme, přidáme cukr, sůl, mléko, vejce, dobře dřevěnou vařečkou promícháme, vmícháme 100 g očištěných a umytých ostružin a zamícháme. Lívancovou pánev trochu potřeme olejem, do každého kolečka v pánvi lžíci přeložíme připravené těsto a na středním plamínku lívance pečeme dozlatova po obou stranách. Upečené lívance až do jejích podávání udržujeme v teple.

3

Hotové lívance aranžujeme podle sebe na mělký talíř, položíme na ně ostružiny, máslovou pěnu se sirupem a teplé lívance podáváme.

Poznámka

Základní lívancové těsto můžeme obměňovat a to tak, že ho připravíme sladké, anebo bez cukru.

Komentáře a hodnocení

 
kvetush
Lívance s ostružinami a pěnou
Na začátku si dovolím upozornit, že v popisu postupu není zahrnuto vejce, které se přidává do těsta, tak na něj nezapomeňte :). Recept je velmi snadný, rychlý a na závěr i chutný. Máslová pěna se šlehá opravdu dlouho, já ji šlehala cca 15 minut než jsem docílila alespoň trochu pěny, nicméně na ozdobení jsem musela použít mikrotenový sáček s ustřihnutou špičkou, abych mohla pěnu naaranžovat. Přidala jsem dětem na lívanečky Nutelu a dozdobila šlehačkou. Moc jim recept chutnal. Hodnotím recept jako velmi chutný.
 
Karel Svoboda
Lívance s ostružinami a pěnou
Děkujeme za upozornění vejce doplníme.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept