Pečené kuře s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené kuře s rajčaty
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 45956 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Kuře |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
5 ks | Rajčata |
400 g | Rýže loupaná |
1 ks | Skořice celá |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Čedar |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 240,0mg |
Draslík | 790,5mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,3mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kuře, Rajčata, Rýže loupaná, Skořice celá, Sůl, Sýr Čedar, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené kuře s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Kuře očistíme, naporcujeme, ochutíme částí soli a na přepuštěném másle opečeme dozlatova, poté ho vyndáme z pánve. |
2 | Rajčata oloupeme a nakrájíme na malé kousky, rajčatový protlak rozšleháme v misce s lžící vody. |
3 | Rajčata a protlak dáme do stejné pánve, ve které jsme pekli kuře, podle chuti přidáme skořici, pepř a sůl. Směs promícháme a vložíme do ní opečené kuřecí čtvrtky, zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou v troubě doměkka. |
4 | V hrnci uvaříme v osolené vodě rýži. Uvařenou rozprostřeme na servírovací talíře a upěchujeme do vrstvy. Na ni pak dáme porce kuřete, polijeme šťávou z pánve a posypeme strouhaným čedarem. |