Jednoduchý recept

Restovaný pikantní chřest na thajský způsob

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 45958
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
350 g Chřest zelený
1 kávová lžička Cukr třtinový
1 ks Galgan
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 polévková lžíce Omáčka rybí
1 polévková lžíce Omáčka sójová
1 polévková lžíce Sezam - semena
3 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 76 kcal
Kilojoule 317kJ
2% Sacharidy 7 g
6% Tuky 5 g
6% Sodík 130 mg
5% Bílkoviny 3 g

Restovaný pikantní chřest na thajský způsob postup přípravy receptu:

1

Chřestové tyčky rozlámeme na menší kousky. Měly by se nám samy rozlomit v kloubovém spojení. Dřevité části odstraníme.

2

Ve woku rozpálíme olej a velmi krátce na něm osmahneme za stálého míchání rozdrcený česnek, nastrouhaný galgán a pražená sezamová semínka. Česnek nám musí lehce zezlátnout.

3

Přidáme připravený chřest a nadrobno nasekanou chilli papričku bez semínek. Promícháme, zakápneme rybí a sójovou omáčkou, přilijeme vodu a ochutíme cukrem. Směs smažíme ještě cca 2 minuty, mezitím několikrát promícháme. Objem tekutiny se nám musí zredukovat zhruba na polovinu.

4

Hotovou směs rozdělíme do vyhřátých misek a ihned podáváme.

Poznámka

Použijeme cca 2-3cm velký kousek galgánu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept