Recept

Krůtí špízy s kedlubnami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (36%)
ID receptu: 45959

Ingredience

1 kg Brambory
0,5 ks Citrony
600 g Kedlubna
3 ks Kerblík
500 g Krůtí prsa
1 špetka Pepř černý mletý
0,3 l Rama cremefine na šlehání
3 špetka Sůl
2 polévková lžíce Tuk
1 l Voda pitná
0,3 l Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 671 kcal
Kilojoule 2 807kJ
13% Sacharidy 46 g
43% Tuky 32 g
30% Sodík 596 mg
67% Bílkoviny 37 g

Krůtí špízy s kedlubnami postup přípravy receptu:

1

Kerblík opláchneme, dosucha otřepeme, silnější konce stonků odstraníme.

2

Krůtí maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na 12 stejně velkých proužků a dáme do mísy. Smícháme s 1 polévkovou lžící citrónové šťávy, špetku soli a pepře a směs přidáme k masu.

3

Kedlubny oloupeme, omyjeme, rozčtvrtíme a nakrájíme na tenké plátky. Brambory dobře omyjeme a vaříme v dostatečném množství osolené vody asi 20 minut.

4

Do hrnce dáme Cremifine a drůbeží vývar, přivedeme k varu, přidáme kedlubny a nezakryté vaříme asi 15 minut. Okořeníme zbylou citrónovou šťávou, solí, pepřem a kerblíkem.

5

Maso vyndáme z marinády, necháme okapat a vlnovitě napícháme na 12 dřevěných špízů. V pánvi rozehřejeme tuk a drůbeží špízy v něm po všech stranách při střední teplotě opečeme dokřupava.

6

Brambory slijeme, krátce necháme odpařit a podáváme s krůtími špízy s kedlubnami přelitými vypečenou šťávou. Ozdobíme lístky kerblíku.

Poznámka

Místo kerblíku můžeme použít i česnek medvědí. Opláchneme 2-3listy, osušíme a nakrájíme na proužky. Těsně před podáváním přimícháme ke kedlubnům. Cremefine - obsahuje rostlinné oleje a tuky, neobsahuje cholesterol, obsahuje 15 % tuku

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept