Krůtí špízy s kedlubnami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí špízy s kedlubnami
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 45959 |
Ingredience
1 kg | Brambory |
0,5 ks | Citrony |
600 g | Kedlubna |
3 ks | Kerblík |
500 g | Krůtí prsa |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,3 l | Rama cremefine na šlehání |
3 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Tuk |
1 l | Voda pitná |
0,3 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 90,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 70,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Citrony, Kedlubna, Kerblík, Krůtí prsa, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Rama cremefine na šlehání, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí špízy s kedlubnami postup přípravy receptu:
1 | Kerblík opláchneme, dosucha otřepeme, silnější konce stonků odstraníme. |
2 | Krůtí maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na 12 stejně velkých proužků a dáme do mísy. Smícháme s 1 polévkovou lžící citrónové šťávy, špetku soli a pepře a směs přidáme k masu. |
3 | Kedlubny oloupeme, omyjeme, rozčtvrtíme a nakrájíme na tenké plátky. Brambory dobře omyjeme a vaříme v dostatečném množství osolené vody asi 20 minut. |
4 | Do hrnce dáme Cremifine a drůbeží vývar, přivedeme k varu, přidáme kedlubny a nezakryté vaříme asi 15 minut. Okořeníme zbylou citrónovou šťávou, solí, pepřem a kerblíkem. |
5 | Maso vyndáme z marinády, necháme okapat a vlnovitě napícháme na 12 dřevěných špízů. V pánvi rozehřejeme tuk a drůbeží špízy v něm po všech stranách při střední teplotě opečeme dokřupava. |
6 | Brambory slijeme, krátce necháme odpařit a podáváme s krůtími špízy s kedlubnami přelitými vypečenou šťávou. Ozdobíme lístky kerblíku. |
Poznámka
Místo kerblíku můžeme použít i česnek medvědí. Opláchneme 2-3listy, osušíme a nakrájíme na proužky. Těsně před podáváním přimícháme ke kedlubnům. Cremefine - obsahuje rostlinné oleje a tuky, neobsahuje cholesterol, obsahuje 15 % tuku