Jednoduchý recept

Lívance z kyselého mléka s horkým ovocem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 45960
Kategorie: Lívance, placičky

Ingredience

Těsto
40 g Cukr krupice
13 g Kypřicí prášek do pečiva
30 g Máslo čerstvé
0,5 l Mléko kysané acidofilo 1%
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 dl Olej slunečnicový
2 ks Vejce slepičí
Teplé ovoce
1 ks Citrony
40 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
100 g Jahody zahradní
100 g Maliny

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 732 kcal
Kilojoule 3 062kJ
37% Sacharidy 132 g
18% Tuky 14 g
6% Sodík 120 mg
40% Bílkoviny 23 g

Lívance z kyselého mléka s horkým ovocem postup přípravy receptu:

1

Teplé ovoce:

2

Maliny a jahody očistíme, omyjeme, vysypeme do hrnce, přidáme cukr krupici a vanilkový cukr. Na mírném ohni hřejeme do rozpuštění cukru a také do důkladného zahřátí ovoce. Nakonec podle vlastní chutě teplé ovoce dochutíme vymačkanou šťávou z citronu.

3

4

Těsto:

5

Do misky prosejeme mouku, kypřicí prášek, přisypeme cukr, rozklepneme vejce a vařečkou suroviny zamícháme. Poté vylijeme mléko, zahřáté, ale ne horké máslo a vše ještě promícháme.

6

7

Pánev potřeme olejem, rozpálíme a lžící překládáme připravené těsto do tvaru lívance a z obou stran pečeme do růžové barvy. Lívance skládáme do nádoby, kterou máme přiklopenou a lívance až do podávání udržujeme v teple.

8

Upečené lívance pokládáme na mělké talíře, přidáme horké ovoce a ihned podáváme.

Poznámka

Takto připravené lívance můžeme podávat buď jako teplý dezert, anebo také jako hlavní teplé jídlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept