Lívance z kyselého mléka s horkým ovocem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lívance z kyselého mléka s horkým ovocem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 45960 |
Kategorie: | Lívance, placičky |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
40 g | Cukr krupice |
13 g | Kypřicí prášek do pečiva |
30 g | Máslo čerstvé |
0,5 l | Mléko kysané acidofilo 1% |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 dl | Olej slunečnicový |
2 ks | Vejce slepičí |
Teplé ovoce | |
1 ks | Citrony |
40 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr vanilka |
100 g | Jahody zahradní |
100 g | Maliny |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 131,7mg |
Draslík | 479,8mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Vejce slepičí, Citrony, Cukr krupice, Jahody zahradní, Maliny mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko kysané acidofilo 1%, Mouka pšeničná hladká T 650, Cukr vanilka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej slunečnicový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Lívance z kyselého mléka s horkým ovocem postup přípravy receptu:
1 | Teplé ovoce: |
2 | Maliny a jahody očistíme, omyjeme, vysypeme do hrnce, přidáme cukr krupici a vanilkový cukr. Na mírném ohni hřejeme do rozpuštění cukru a také do důkladného zahřátí ovoce. Nakonec podle vlastní chutě teplé ovoce dochutíme vymačkanou šťávou z citronu. |
3 |
|
4 | Těsto: |
5 | Do misky prosejeme mouku, kypřicí prášek, přisypeme cukr, rozklepneme vejce a vařečkou suroviny zamícháme. Poté vylijeme mléko, zahřáté, ale ne horké máslo a vše ještě promícháme. |
6 |
|
7 | Pánev potřeme olejem, rozpálíme a lžící překládáme připravené těsto do tvaru lívance a z obou stran pečeme do růžové barvy. Lívance skládáme do nádoby, kterou máme přiklopenou a lívance až do podávání udržujeme v teple. |
8 | Upečené lívance pokládáme na mělké talíře, přidáme horké ovoce a ihned podáváme. |
Poznámka
Takto připravené lívance můžeme podávat buď jako teplý dezert, anebo také jako hlavní teplé jídlo.