Pikantní čínské zelí s limetkovým dresinkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní čínské zelí s limetkovým dresinkem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 45962 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Arašídy |
4 stroužek | Česnek |
3 ks | Chilli paprička |
6 ks | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 ks | Zelí čínské |
Dresink | |
---|---|
250 ml | Kokosové mléko |
2 polévková lžíce | Limetková šťáva |
2 polévková lžíce | Omáčka rybí |
Pikantní čínské zelí s limetkovým dresinkem | |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 864,4mg |
Vláknina | 35g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 86,5mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibulka jarní, Olej rostlinný, Zelí čínské, Kokosové mléko, Limetková šťáva, Omáčka rybí, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Arašídy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní čínské zelí s limetkovým dresinkem postup přípravy receptu:
1 | Nejprve připravíme dresink. Do mísy vlijeme limetkovou šťávu, přidáme rybí omáčku a promícháme. Přilijeme kokosové mléko a rozšleháme. |
2 | Ve woku rozpálíme olej a za stálého míchání na něm cca 2-3 minuty dokřupava orestujeme na tenké proužky nakrájené chilli papričky. Vyjmeme děrovanou naběračkou a přemístíme na talíř. Do pánve vložíme na tenké plátky pokrájený česnek a max. 1 minutu osmahneme dozlatova. Přidáme k chilli papričkám. Do pánve nasypeme na plátky pokrájené zelené části jarních cibulek a za stálého míchání restujeme 2-3 minuty. Přidáme bílé části cibulek, cca 1 minut osmažíme a rovněž odložíme na talíř. |
3 | V hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu a krátce v ní spaříme na nudličky nakrouhané zelí. Několikrát promícháme a scedíme. |
4 | Zelí přemístíme do servírovací mísy, přelijeme připraveným dresinkem, promícháme, posypeme drcenými arašídy a osmahnutou zeleninovou směsí. Ihned podáváme. |
Poznámka
Salát můžeme podávat i studený. Chilli papričky lze nahradit červenými paprikami, pokrm nebude pikantní.