Jednoduchý recept

Jahodová zemlbába

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 45964
Kategorie: Dezerty a moučníky

Ingredience

160 g Cukr krupice
60 g Cukr vanilka
40 g Hrozinky
700 g Jahody zahradní
500 ml Mléko polotučné
600 ml Smetana 16% (pochoutková)
10 ml Tresť vanilková
8 ks Vaječný žloutek slepičí
200 g Vánočka máslová

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 691 kcal
Kilojoule 2 890kJ
20% Sacharidy 72 g
104% Tuky 78 g
8% Sodík 153 mg
27% Bílkoviny 15 g

Jahodová zemlbába postup přípravy receptu:

1

Mléko a smetanu v hrnci přivedeme téměř k varu, odstavíme a necháme vychladnout. V míse našleháme žloutky, cukr a vanilkovou tresť a pozvolna za stálého šlehání přiléváme mléko se smetanou.

2

Do vymazaného pekáče naklademe plátky vánočky, zalijeme mléčnou směsí, posypeme hrozinkami a poklademe půlkami jahod. Vše posypeme vanilkovým cukrem a dáme zapéct do středně vyhřáté trouby na 20 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept