Jahodová zemlbába - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jahodová zemlbába
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 45964 |
Kategorie: | Dezerty a moučníky |
Ingredience
160 g | Cukr krupice |
60 g | Cukr vanilka |
40 g | Hrozinky |
700 g | Jahody zahradní |
500 ml | Mléko polotučné |
600 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
10 ml | Tresť vanilková |
8 ks | Vaječný žloutek slepičí |
200 g | Vánočka máslová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 625,6mg |
Draslík | 262,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 68,6mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jahody zahradní, Tresť vanilková, Vaječný žloutek slepičí, Vánočka máslová mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Hrozinky, Mléko polotučné, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jahodová zemlbába postup přípravy receptu:
1 | Mléko a smetanu v hrnci přivedeme téměř k varu, odstavíme a necháme vychladnout. V míse našleháme žloutky, cukr a vanilkovou tresť a pozvolna za stálého šlehání přiléváme mléko se smetanou. |
2 | Do vymazaného pekáče naklademe plátky vánočky, zalijeme mléčnou směsí, posypeme hrozinkami a poklademe půlkami jahod. Vše posypeme vanilkovým cukrem a dáme zapéct do středně vyhřáté trouby na 20 minut. |