Lívance s medovým sirupem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lívance s medovým sirupem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 45967 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
13 g | Kypřicí prášek do pečiva |
30 g | Máslo čerstvé |
400 g | Mléko plnotučné |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 dl | Olej slunečnicový |
100 g | Smetana jihočeská zakysaná15% |
1 ks | Vejce slepičí |
Medový sirup | |
---|---|
1 ks | Citrony |
200 g | Med včelí |
1 dl | Sirup citronový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 64,3mg |
Draslík | 327,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 504,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kypřicí prášek do pečiva, Olej slunečnicový, Vejce slepičí, Citrony, Med včelí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana jihočeská zakysaná15%, Sirup citronový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lívance s medovým sirupem postup přípravy receptu:
1 | Sirup vylijeme do kastrůlku, přidáme med, spolu prohřejeme, podle chuti přidáme vymačkanou šťávu z citronu, zamícháme a udržujeme v teple. |
2 | Lívancové těsto: V pánvičce zahřejeme máslo, necháme vychladnout, ale ne ztuhnout. Do misky prosejeme mouku, kypřicí prášek, promícháme, přidáme celé vejce, smetanu, mléko, rozpuštěné máslo, vše důkladně vařečkou promícháme. Pánev potřeme malým množstvím oleje, lžící pokládáme do tvaru kolečka připravené těsto a pečeme z obou stran. Upečené lívance skládáme do nádoby, kde je přiklopené udržujeme až do servírování. |
3 | Hotové lívance skládáme do tvarů sloupce, polijeme medovým sirupem a ihned podáváme. |
Poznámka
Lívance podáváme jako sladký teplý předkrm, můžeme ozdobit vyšlehanou šlehačkou a mátou.