Jednoduchý recept

Lívance s medovým sirupem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 45967
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

13 g Kypřicí prášek do pečiva
30 g Máslo čerstvé
400 g Mléko plnotučné
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 dl Olej slunečnicový
100 g Smetana jihočeská zakysaná15%
1 ks Vejce slepičí
Medový sirup
1 ks Citrony
200 g Med včelí
1 dl Sirup citronový

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 685 kcal
Kilojoule 2 866kJ
35% Sacharidy 127 g
19% Tuky 14 g
1% Sodík 24 mg
29% Bílkoviny 16 g

Lívance s medovým sirupem postup přípravy receptu:

1

Sirup vylijeme do kastrůlku, přidáme med, spolu prohřejeme, podle chuti přidáme vymačkanou šťávu z citronu, zamícháme a udržujeme v teple.

2

Lívancové těsto: V pánvičce zahřejeme máslo, necháme vychladnout, ale ne ztuhnout. Do misky prosejeme mouku, kypřicí prášek, promícháme, přidáme celé vejce, smetanu, mléko, rozpuštěné máslo, vše důkladně vařečkou promícháme. Pánev potřeme malým množstvím oleje, lžící pokládáme do tvaru kolečka připravené těsto a pečeme z obou stran. Upečené lívance skládáme do nádoby, kde je přiklopené udržujeme až do servírování.

3

Hotové lívance skládáme do tvarů sloupce, polijeme medovým sirupem a ihned podáváme.

Poznámka

Lívance podáváme jako sladký teplý předkrm, můžeme ozdobit vyšlehanou šlehačkou a mátou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept