Jednoduchý recept

Kuře na šafránu s mandlemi

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 45968
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Kuře
250 g Mandle
1 dl Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
200 g Rýže dlouhozrnná
1 špetka Šafrán
1 špetka Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

57% Kalorie 1,129 kcal
Kilojoule 4 723kJ
11% Sacharidy 39 g
107% Tuky 80 g
13% Sodík 253 mg
114% Bílkoviny 64 g

Kuře na šafránu s mandlemi postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Mandle spaříme a oloupeme.

2

Kuře očistíme a rozdělíme na porce.

3

V pánvi rozpálíme olej a na něm porce kuřete opečeme po všech stranách. Pak přidáme trochu šafránu, pepř a sůl, přisypeme nakrájenou cibuli a oloupané mandle, podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou doměkka.

4

V hrnci s dostatečným množství vody uvaříme rýži. Uvařenou rýži přecedíme přes síto a přidáme k měkkému kuřeti v pánvi a vše ještě společně prohřejeme.

5

Podáváme teplé, posypané najemno nasekanou petrželovou natí a dochucené kapkou citronové šťávy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept