Jednoduchý recept

Kapří hranolky s dipem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 45969
Kategorie: Maso

Ingredience

600 g Kapr obecný
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 dl Olej olivový
5 g Paprika mletá sladká
20 g Solamyl
Na marinádu
4 stroužek Česnek
4 g Chilli koření mleté
3 g Kmín drcený
40 ml Omáčka sójová
4 g Sůl
10 g Zázvor mletý
Na dip
2 stroužek Česnek
40 g Kopr čerstvý
20 ml Limetková šťáva
140 g Majonéza
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 622 kcal
Kilojoule 2 601kJ
8% Sacharidy 30 g
56% Tuky 42 g
33% Sodík 652 mg
57% Bílkoviny 32 g

Kapří hranolky s dipem postup přípravy receptu:

1

Na marinádu smícháme prolisovaný česnek, sójovou omáčku, vodu, zázvor, kmín, sůl a chilli. Kapří filety nakrájíme na proužky, pokapeme citronovou šťávou a ponoříme do marinády, necháme 3 hodiny uležet.

2

Zatím vyrobíme limetkový dip. Do mixéru vložíme majonézu, česnek, kopr a limetkovou šťávu a umixujeme dohladka.

3

Marinované kapří hranolky obalíme v hladké mouce smíchané se solamylem a paprikou, poté je osmažíme na rozpáleném oleji. Podáváme s limetkovým dipem.

Poznámka

Ryba se musí nechat 3 hodiny marinovat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept