Kapří hranolky s dipem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapří hranolky s dipem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 45969 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Kapr obecný |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 dl | Olej olivový |
5 g | Paprika mletá sladká |
20 g | Solamyl |
Na marinádu | |
---|---|
4 stroužek | Česnek |
4 g | Chilli koření mleté |
3 g | Kmín drcený |
40 ml | Omáčka sójová |
4 g | Sůl |
10 g | Zázvor mletý |
Na dip | |
2 stroužek | Česnek |
40 g | Kopr čerstvý |
20 ml | Limetková šťáva |
140 g | Majonéza |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 99,0mg |
Draslík | 709,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,5mg |
Vitamín E | 6,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapr obecný, Paprika mletá sladká, Česnek, Chilli koření mleté, Kmín drcený, Sůl, Zázvor mletý, Česnek, Kopr čerstvý, Limetková šťáva, Majonéza, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Solamyl, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapří hranolky s dipem postup přípravy receptu:
1 | Na marinádu smícháme prolisovaný česnek, sójovou omáčku, vodu, zázvor, kmín, sůl a chilli. Kapří filety nakrájíme na proužky, pokapeme citronovou šťávou a ponoříme do marinády, necháme 3 hodiny uležet. |
2 | Zatím vyrobíme limetkový dip. Do mixéru vložíme majonézu, česnek, kopr a limetkovou šťávu a umixujeme dohladka. |
3 | Marinované kapří hranolky obalíme v hladké mouce smíchané se solamylem a paprikou, poté je osmažíme na rozpáleném oleji. Podáváme s limetkovým dipem. |
Poznámka
Ryba se musí nechat 3 hodiny marinovat.