Borůvkové lívance s medem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Borůvkové lívance s medem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 45970 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
150 g | Borůvky |
20 g | Cukr vanilka |
13 g | Kypřicí prášek do pečiva |
100 g | Med včelí |
0,5 dl | Mléko plnotučné |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 dl | Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce | Ořechový olej |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 62,6mg |
Draslík | 389,6mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 80,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Kypřicí prášek do pečiva, Med včelí, Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Ořechový olej nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Borůvkové lívance s medem postup přípravy receptu:
1 | Mouku spolu s kypřícím práškem prosijeme do misky, přidáme sůl, vše zamícháme. Rozklepneme vejce, mléko, ořechový olej, vanilkový cukr a dřevěnou vařečkou dobře promícháme. Přimícháme očištěné a umyté borůvky a vše zlehka znovu zamícháme. |
2 | V pánvi rozpálíme malé množství oleje. Lžící pokládáme připravené těsto a lívance pečeme z obou stran. |
3 | Upečené udržujeme pod pod poklici teplé až do podávání. Ještě teplé lívance aranžujeme na mělké talíře, polijeme teplým medem a podáváme. |
Poznámka
Lívance podáváme jako teplý dezert na vyhřátém talíři. Každou porci na talíři můžeme ozdobit lžící bílého jogurtu.