Pečené kuře s praženými mandlemi a celozrnnou pšenicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené kuře s praženými mandlemi a celozrnnou pšenicí
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 45972 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1200 g | Kuře |
50 g | Mandle |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
400 g | Pšenice - obilky |
1 špetka | Sůl |
8 dl | Vývar drůbeží |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 240,0mg |
Draslík | 680,3mg |
Vláknina | 32g |
Vitamín A | 420,1mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,6mg |
Vitamín E | 4,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kuře, Mandle, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pšenice - obilky, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené kuře s praženými mandlemi a celozrnnou pšenicí postup přípravy receptu:
1 | Kuře omyjeme a rozdělíme na porce, opepříme, osolíme a upečeme v troubě dozlatova. Do pekáče před pečením kuřete přidáme na kousky nakrájené máslo a přilijeme trochu vody. |
2 | Celozrnnou pšenici důkladně propláchneme vodou, v hrnci zalijeme kuřecím vývarem a pomalu uvaříme doměkka. |
3 | Během pečení masa a vaření pšenice spaříme a oloupeme mandle, které pak v pánvi na sucho zprudka osmahneme. Petrželovou nať omyjeme a nasekáme najemno. |
4 | Na dno servírovacího talíře dáme uvařenou celozrnnou pšenici a na ni opečené kuře, vše posypeme opraženými mandlemi a nasekanou petrželkou. |