Lívance s banánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lívance s banánem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 45973 |
Kategorie: | Lívance, placičky |
Ingredience
13 g | Kypřicí prášek do pečiva |
20 g | Máslo čerstvé |
0,5 l | Mléko plnotučné |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Čokoláda | |
---|---|
200 g | Čokoláda na vaření |
100 g | Hera |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 79,8mg |
Draslík | 347,7mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 5,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 782,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Čokoláda na vaření, Hera mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lívance s banánem postup přípravy receptu:
1 | Čokoláda: Do kastrůlku dáme na malé kousky nakrájenou Heru, přidáme nalámanou čokoládu a za stálého míchání ji rozpustíme. Přilijeme vodu a dále zahříváme, až vznikne hladká čokoládová poleva. |
2 | Mouku s kypřícím práškem prosijeme do misky, přidáme celé vejce, sůl,mléko, teplé máslo a všechny suroviny promícháme. |
3 | Lívancovou pánev potřeme olejem, který rozpálíme, lžící pokládáme do každého kolečka v pánvi připravené lívancové těsto z kterého po obou stranách pečeme lívance dozlatova. Upečené skladujeme až do podávání teplé. |
4 | Banány oloupeme, nakrájíme na kolečka a spolu s lívanci aranžujeme na mělké talíře. Každou porci polijeme připravenou čokoládovou polevou a teplé lívance podáváme. |
Poznámka
Lívance podáváme teplé na vyhřátém talíři jako dezert. Podle chutě ozdobíme vyšlehanou šlehačkou.