Jednoduchý recept

Lívance se ztraceným vejcem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 45977
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

13 g Kypřicí prášek do pečiva
4 dl Mléko plnotučné
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 ml Olej slunečnicový
0,5 špetka Pepř bílý
1 ks Vejce slepičí
Ztracené vejce
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
Omáčka
250 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Pomeranče
0,5 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

70% Kalorie 1,384 kcal
Kilojoule 5 789kJ
29% Sacharidy 105 g
125% Tuky 94 g
24% Sodík 483 mg
58% Bílkoviny 33 g

Lívance se ztraceným vejcem postup přípravy receptu:

1

Omáčka: V kastrůlku zahřejeme máslo do zpěnění. Vejce rozklepneme a žloutky mixujeme v mixéru spolu s worcesterskou omáčkou a šťávou z pomeranče. Za stálého mixování pomalu přiléváme rozpuštěné máslo a mixujeme do zahoustnutí omáčky, kterou nakonec podle vlastní chutě dochutíme solí, pepřem a promícháme.

2

Těsto: Do misky vysypeme mouku s kypřícím práškem, pepřem a vše zamícháme. Přidáme vejce, mléko, lžíci oleje, znovu dobře promícháme. Připravené těsto necháme v lednici, anebo na chladném místě odpočinout 10 minut.

3

Lívancovou pánev potřeme zlehka olejem. Lžící přeložíme do tvaru kolečka těsto a pečme lívance po obou stranách. Upečené dáváme do nádoby a udržujeme teplé.

4

Do širokého a nízkého hrnce vylijeme vodu, osolíme, přivedeme k varu. Ztlumíme oheň a do mírně vařící vody rozklepneme celé vejce, nemícháme a vaříme 3 minuty. Bílek na vejci se zatáhne a žloutek má zůstat v tekutém stavu. Hotové vejce širokou děrovanou naběračkou vybereme opatrně z vody.

5

Lívance podle porci rozdělíme na mělké talíře. na každou porci na talíři položíme jedno ztracené vejce. Vejce polijeme připravenou teplou omáčkou a podáváme.

Poznámka

Lívance podáváme teplé na vyhřátém talíři.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept