Jednoduchý recept

Bůček na šalvěji

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 235 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 220 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 45978

Ingredience

60 ml Olej olivový
20 g Sůl
2 kg Vepřový bok
4 dl Voda pitná
20 stroužek Česnek
60 g Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

95% Kalorie 1,871 kcal
Kilojoule 7 828kJ
3% Sacharidy 12 g
251% Tuky 188 g
70% Sodík 1 g
59% Bílkoviny 33 g

Bůček na šalvěji postup přípravy receptu:

1

Polovinu stroužků česneku necháme neoloupaných a rozložíme na dno pekáče. Do vepřového boku uděláme zářezy a vetkneme do nich druhou polovinu česnekových stroužků, které jsme si oloupali. Vepřový bok potřeme olejem a vydatně osolíme, vložíme do pekáče na česnek kůží dolů, zakryjeme alobalem a pečeme pozvolna 3 hodiny na 160 stupňů. Poté ho otočíme, zasypeme nasekanou šalvějí, podlijeme vodou, zvýšíme teplotu na 180 stupňů a pečeme dalších 40 minut, dokud není zlatý a křupavý.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept