Bůček na šalvěji - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 235 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bůček na šalvěji
Celkový čas: | 235 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 220 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 45978 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 stroužek | Česnek |
60 ml | Olej olivový |
60 g | Šalvěj čerstvá |
20 g | Sůl |
2 kg | Vepřový bok |
4 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 240,0mg |
Draslík | 790,8mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,4mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Šalvěj čerstvá, Sůl, Vepřový bok, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bůček na šalvěji postup přípravy receptu:
1 | Polovinu stroužků česneku necháme neoloupaných a rozložíme na dno pekáče. Do vepřového boku uděláme zářezy a vetkneme do nich druhou polovinu česnekových stroužků, které jsme si oloupali. Vepřový bok potřeme olejem a vydatně osolíme, vložíme do pekáče na česnek kůží dolů, zakryjeme alobalem a pečeme pozvolna 3 hodiny na 160 stupňů. Poté ho otočíme, zasypeme nasekanou šalvějí, podlijeme vodou, zvýšíme teplotu na 180 stupňů a pečeme dalších 40 minut, dokud není zlatý a křupavý. |