Jednoduchý recept

Lívance ze žitné mouky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 45979
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

15 g Droždí
1 ks Kapie
13 g Kypřicí prášek do pečiva
20 g Máslo čerstvé
5 dl Mléko kysané acidofilo 1%
500 g Mouka žitná
1 ks Okurka salátová
1 dl Olej slunečnicový
100 g Omáčka tatarská
200 g Rostbíf
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 766 kcal
Kilojoule 3 207kJ
27% Sacharidy 99 g
36% Tuky 27 g
25% Sodík 496 mg
75% Bílkoviny 42 g

Lívance ze žitné mouky postup přípravy receptu:

1

Máslo položíme do pánvičky, roztopíme, necháme vychladnout, ale ne ztuhnout. Mouku vysypeme do misky, rozdrobíme do ní droždí, přisypeme kypřící prášek a promícháme. Potom rozklepneme celé vejce, vylijeme připravené roztopené máslo, mléko, sůl, ještě jednou promícháme a těsto odložíme na 14 minut odpočinout.

2

Olejem zlehka potřeme pánev, rozpálíme ho, lžící pokládáme těsto do tvaru kolečka a z obou stran dozlatova pečeme lívance, které až do podávání udržujeme teplé.

3

Upečené lívance aranžujeme na mělké talíře, na každý lívanec položíme lžící tatarské omáčky, plátek rostbífu a na vrch položíme nakrájenou kyselou okurku a kapii. Takto připravené porce ihned podáváme.

Poznámka

Takto připravené lívance podáváme teplé jako teplý předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept