Koláč vlámských horníků - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč vlámských horníků
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 4598 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
10 polévková lžíce | Cukr krupice |
4 ks | Jablka |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
50 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
10 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Olej stolní |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 70,8mg |
Draslík | 278,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Kypřicí prášek do pečiva, Olej stolní, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč vlámských horníků postup přípravy receptu:
1 | Mouku, přírodní cukr, olej, mléko a kypřící prášek smícháme, přidáme vejce a promícháme. |
2 | Přidáme jablka oloupaná a nakrájená na kostičky. |
3 | Do vymazané kulaté formy nalijeme těsto. |
4 | Pečeme při 180 stupních 20 minut. |
5 | Před koncem poklademe kousky másla, pocukujeme přírodním cukrem, zakápneme mlékem a dopečeme. |