Jednoduchý recept

Kuře s nádivkou z rýže a drůbků

  • Egypt
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 45981

Ingredience

1 ks Cibule
2 ks Kuře
300 g Kuřecí drůbky
20 g Máslo čerstvé
1 hrst Máta
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
100 g Rýže dlouhozrnná
1 špetka Sůl
1 l Voda pitná
2 dl Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

54% Kalorie 1,059 kcal
Kilojoule 4 431kJ
3% Sacharidy 12 g
91% Tuky 68 g
22% Sodík 440 mg
155% Bílkoviny 87 g

Kuře s nádivkou z rýže a drůbků postup přípravy receptu:

1

Kuřata omyjeme, vysušíme, zevnitř i zvenku osolíme částí soli a necháme v chladničce hodinu odležet. Rýži uvaříme ve vroucí osolené vodě, pak scedíme přes síto a necháme okapat.

2

Kuřecí drůbky opláchneme a nakrájíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, najemno nasekáme i omytou nať petrželky.

3

V pánvi rozehřejeme máslo a na něm necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, pak přidáme nakrájené drůbky, rýži, petrželku a mátu, podle chuti opepříme a osolíme. Směs dobře promícháme a necháme vychladnout.

4

Odleželá kuřata naplníme vychladlou náplní a zašijeme, případně uzavřeme pomocí špikovacích jehel. V pekáči rozehřejeme máslo, na ně položíme kuřata a podlijeme je vývarem. Pečeme ve středně rozehřáté troubě přibližně hodinu a půl, během pečení obracíme a poléváme vypečenou šťávou.

5

Upečená kuřata rozdělíme na porce a podáváme horké, přelité šťávou z pekáče.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept