Kuře s nádivkou z rýže a drůbků - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře s nádivkou z rýže a drůbků
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 45981 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 ks | Kuře |
300 g | Kuřecí drůbky |
20 g | Máslo čerstvé |
1 hrst | Máta |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
100 g | Rýže dlouhozrnná |
1 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
2 dl | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 420,0mg |
Draslík | 919,4mg |
Vláknina | 508,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,4mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kuře, Kuřecí drůbky, Máta, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rýže dlouhozrnná, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře s nádivkou z rýže a drůbků postup přípravy receptu:
1 | Kuřata omyjeme, vysušíme, zevnitř i zvenku osolíme částí soli a necháme v chladničce hodinu odležet. Rýži uvaříme ve vroucí osolené vodě, pak scedíme přes síto a necháme okapat. |
2 | Kuřecí drůbky opláchneme a nakrájíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, najemno nasekáme i omytou nať petrželky. |
3 | V pánvi rozehřejeme máslo a na něm necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, pak přidáme nakrájené drůbky, rýži, petrželku a mátu, podle chuti opepříme a osolíme. Směs dobře promícháme a necháme vychladnout. |
4 | Odleželá kuřata naplníme vychladlou náplní a zašijeme, případně uzavřeme pomocí špikovacích jehel. V pekáči rozehřejeme máslo, na ně položíme kuřata a podlijeme je vývarem. Pečeme ve středně rozehřáté troubě přibližně hodinu a půl, během pečení obracíme a poléváme vypečenou šťávou. |
5 | Upečená kuřata rozdělíme na porce a podáváme horké, přelité šťávou z pekáče. |