Jednoduchý recept

Kuře s nádivkou ze skopového masa

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 45982
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
250 g Jehněčí maso mleté
2 ks Kuře
25 g Mandle
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
3 ks Rajčata
100 g Rýže dlouhozrnná
1 špetka Skořice mletá
1 špetka Sůl
1 l Voda pitná
0,5 l Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

61% Kalorie 1,196 kcal
Kilojoule 5 003kJ
4% Sacharidy 14 g
106% Tuky 79 g
27% Sodík 548 mg
155% Bílkoviny 87 g

Kuře s nádivkou ze skopového masa postup přípravy receptu:

1

Kuřata dobře omyjeme a vysušíme, zevnitř i zvenku osolíme a necháme v chladničce hodinu odležet.

2

Rýži uvaříme, pak scedíme přes síto, necháme vychladnout a okapat.

3

Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, najemno nasekáme i omytou nať petrželky. Rajčata oloupene a nakrájíme na malé kousky. Mandle spaříme, oloupeme a jemně nasekáme.

4

V pánvi rozehřejeme část másla, na něm necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme mleté jehněčí maso, uvařenou rýži, nakrájená rajčata a nasekané mandle, podle chuti přidáme skořici, opepříme a osolíme. Směs dobře promícháme, prohřejeme a necháme vychladnout.

5

Odleželá kuřata naplníme vychladlou nádivkou a zašijeme, případně uzavřeme pomocí špikovacích jehel. V pekáči rozehřejeme zbylé máslo, na ně položíme kuřata a podlijeme je vývarem. Pečeme ve středně rozehřáté troubě přibližně hodinu a půl, během pečení obracíme a poléváme vypečenou šťávou.

6

Upečená kuřata rozdělíme na porce a podáváme horké přelité šťávou z pekáče.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept