Lívance se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lívance se žampiony
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 45983 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
13 g | Kypřicí prášek do pečiva |
5 dl | Mléko polotučné |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej slunečnicový |
0,5 špetka | Pepř bílý |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Žampiony | |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
0,5 kávová lžička | Sůl |
3 dl | Voda pitná |
150 g | Žampiony čerstvé |
Ochucené máslo | |
1 kávová lžička | Kari koření |
20 g | Kopr čerstvý |
200 g | Máslo čerstvé |
0,5 špetka | Pepř bílý |
10 g | Petržel kudrnka |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 133,8mg |
Draslík | 539,7mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 483,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,8mg |
Vitamín E | 10,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 59,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kypřicí prášek do pečiva, Olej slunečnicový, Pepř bílý, Sůl, Vejce slepičí, Česnek, Chilli paprička, Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé, Kari koření, Kopr čerstvý, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Máslo čerstvé, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lívance se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Žampiony: Žampiony očistíme, umyjeme, nakrájíme na silnější kousky a dáme do hrnce. Přidáme drobně nasekanou chilli papričku, na tenká kolečka nakrájený česnek, osolíme, zalijeme vodou a povaříme asi 15 minut doměkka. Scedíme a do podávání udržujeme teplé. |
2 | Ochucené máslo: Máslo nakrájíme na kousky, položíme na pánev, rozehřejeme a hned stáhneme z ohně. Dochutíme ho drobně nasekaným koprem, nasekanou petrželkou kudrnkou, podle vlastní chutě dochutíme solí, pepřem a kari kořením. Máslo necháme ztuhnout. |
3 | Těsto: Mouku s kypřícím práškem prosejeme do misky. Přidáme vejce, dvě lžíce oleje, mléko, sůl, pepř a všechny suroviny dobře promícháme. Pánev potřeme olejem, lžící pokládáme těsto a lívance na jemném plamínku pečeme z jedné strany a po otočení z druhé strany. Upečené udržujeme až do podávání teplé. |
4 | Hotové lívance rozložíme na mělké talíře, na každý položíme připravené žampiony a na ně ochucené máslo. |
5 | Takto připravené porce ihned teplé podáváme. |
Poznámka
Kořeněné lívance podáváme jako teplý předkrm na nahřátém talíři.
To zní zajímavě určitě musíme vyzkoušet