Jednoduchý recept

Kuřecí ragú s mandlemi

  • Maroko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 45984

Ingredience

2 ks Cibule
1 špetka Koriandr mletý
1 kg Kuřecí prsa
15 g Mandle
1 ks Masox
5 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 dl Voda pitná
1 špetka Zázvor mletý
8 stroužek Česnek
1 špetka Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 416 kcal
Kilojoule 1 740kJ
3% Sacharidy 9 g
20% Tuky 15 g
20% Sodík 394 mg
105% Bílkoviny 59 g

Kuřecí ragú s mandlemi postup přípravy receptu:

1

Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na kousky.

2

Česnek a cibuli oloupeme a najemno nasekáme, petrželovou nať omyjeme a nakrájíme najemno.

3

Spařené a oloupané mandle osmahneme v pánvi na rozehřátém másle, pak necháme na savém ubrousku okapat.

4

Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na kousky.

5

Masox rozmícháme ve vodě a necháme přejít varem, aby vznikl vývar.

6

V pánvi na rozpálíme olej a na něm zpěníme šafrán a zázvor, vlijeme 0,5 deci vývaru z masoxu a necháme chvíli dusit. Pak přidáme kousky kuřecího masa, prolisovaný česnek, nakrájenou cibuli a petrželku, dochutíme koriandrem, pepřem a solí. Přilijeme zbylý vývar z masoxu a dusíme pod pokličkou, dokud maso nezměkne.

7

Do pánve s masem nakonec přimícháme osmažené mandle a kousky uvařených vajec, promícháme a necháme ještě chvíli prohřát.

Poznámka

Podáváme teplé, jako příloha je nejlepší arabský nebo toustový chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept