Kuřecí ragú s mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí ragú s mandlemi
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 45984 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
8 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 špetka | Koriandr mletý |
1 kg | Kuřecí prsa |
15 g | Mandle |
5 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Masox |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
1 špetka | Šafrán |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1 dl | Voda pitná |
1 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 283,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 75,1mg |
Vitamín B6 | 2,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,3mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Koriandr mletý, Mandle, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Masox, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí ragú s mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na kousky. |
2 | Česnek a cibuli oloupeme a najemno nasekáme, petrželovou nať omyjeme a nakrájíme najemno. |
3 | Spařené a oloupané mandle osmahneme v pánvi na rozehřátém másle, pak necháme na savém ubrousku okapat. |
4 | Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na kousky. |
5 | Masox rozmícháme ve vodě a necháme přejít varem, aby vznikl vývar. |
6 | V pánvi na rozpálíme olej a na něm zpěníme šafrán a zázvor, vlijeme 0,5 deci vývaru z masoxu a necháme chvíli dusit. Pak přidáme kousky kuřecího masa, prolisovaný česnek, nakrájenou cibuli a petrželku, dochutíme koriandrem, pepřem a solí. Přilijeme zbylý vývar z masoxu a dusíme pod pokličkou, dokud maso nezměkne. |
7 | Do pánve s masem nakonec přimícháme osmažené mandle a kousky uvařených vajec, promícháme a necháme ještě chvíli prohřát. |
Poznámka
Podáváme teplé, jako příloha je nejlepší arabský nebo toustový chléb.